مجتمع فولاد بافت
نامش را در شناسنامه اش اینگونه نوشته اند : مجتمع فولاد بافت
پروژه ای که کلنگش در تاریخ ۸/۸/۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۶۵۰ هکتار در ۱۲ کیلومتری غرب بافت توسط وزیر صنایع و معادن به زمین زده شد.
قرار بر این بود که در خرداد ماه ۸۹ضمن تجلیل از کلنگ ووزیر و وکیل ، روبان افتتاح پروژه پاره شود و هزار نفر از جوانان بیکار در پروژه مشغول به کار شوند.
خرداد ۸۹ از راه رسید ، پروژه به بهره برداری نرسید ، خرداد ۹۱ را هم پشت سر گذاشتیم و روبانی به رسم افتتاح پاره نشد.
آیا باید به انتظار خرداد ۹۲ بنشینیم یا در همین ته مانده سال چشممان به پاره شدن روبان بیفتد ؟
انتظار پاسخمان را خواهد داد ! و اما یک سوال
چرا در بافت کلنگ کارخانه فولاد به زمین زده شد ؟
استان کرمان به سبب ذخائر متنوع سنگ ها و معادن ، به عنوان بهشت معدنکاران و معدن کاوان معرفی شده است ، محصول این بهشت معادن ، سال های سال به عنوان مواد خام به دیار دیگر می رفت و سهم خود استان از بهشتش فقط خام فروشی مواد معدنی بود .
ادعایمان این بود که بزرگ ترین ذخایر سنگ آهن را در گل گهر سیرجان و جلال آباد زرند داریم ، از این همه ادعا فقط و فقط خام فروشی سهم استان بود و عواید دیگر را استان هایی به مانند اصفهان و…می بردند.
در خرداد ۱۳۸۶ قرار شد ۶ کارخانه فولاد در کرمان ، بردسیر ، سیرجان ، زرند و بافت راه اندازی و بساط خام فروشی ذخائر جمع شود.
مجتمع فولاد بافت در تاریخ ۱۷/۷/۱۳۸۶مجوز تأسیس خود را اخذ کرد و در تاریخ ۸/۸/۱۳۸۶ کلنگش به زمین زده شد ، کارفرمای این پروژه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و مجری آن شرکت ملی فولاد ایران می باشد.
پیمانکار واحد احیا ، قرارگاه خاتم الانبیا ،شرکت مهندسی پایا و شرکت MMEمی باشند .
مجتمع فولاد بافت سالانه ۸۵۰ هزار تن آهن اسفنجی پس از بهره برداری تولید می کند و به امید خداوند متعال ۸۵۰ تا ۱۰۰۰نفر در آن مشغول به کار می شوند.
وضعیت این کارخانه در حال حاضر بر اساس مصاحبه مدیر عامل شرکت ملی فولاد به این شکل است که : عملیات فولادسازی این مجتمع در دو ماه آینده آغاز می شود و در مردادماه سال آینده با اعتبار یک و هشت دهم میلیارد یورویی که تخصیص خواهند داد ، به مرحله تولید در بخش احیا خواهد رسید و با بهره برداری از بخش احیا طبق این زمان بندی ۳۰۰ نفر دیگر مشغول به کار خواهند شد.
در خصوص راه اندازی این مجتمع و نقش آن در توسعه شهرستا ن بافت ، اگر این مجتمع به وضعیت کارخانه کرک مبتلا نشود ، می شود امیدوار بود .
البته نقش این مجتمع را در شهرستان پاک بافت و زیستگاه های گیاهی و جانوری بی نظیری که دارد ، در حال حاضر نمی شود ارزیابی کرد و فقط به همین بسنده کنم : برای تولید یک کیلو فولاد در این مجتمع ۸ لیتر از آبهای ذخیره شده در سد مخزنی بافت باید به مصرف برسد!
۸۵۰ هزار تن تولید سالانه کارخانه می باشد ، تأمین اب مورد نیاز این تولید، در این سال های خشک و بی آب را متولیان آب و آب منطقه ای باید پاسخگو باشند ، آیا در دراز مدت برای توسعه شبکه فاضلاب شهر و تأمین آب مورد نیاز کارخانه از این شبکه فکری شده است ؟ آیا سد بافت و اب شرب این سد تا به کی باید اب مجتمع را تأمین کند ؟
اگر در صورت تداوم حشکسالی و از آن سو تأمین آب مورد نیاز مردم ، سد بافت پاسخگوی تأمین اب مورد نیاز کارخانه نباشد ، چه بر سر کارخانه خواهد آمد؟ حمید هرندی