فرار مالیاتی ، حرکتی غیر اخلاقی در مطب بعضی از پزشکان
بیماری تعریف می کرد : در مطب دکتر وقتی پس از ساعت ها انتظار نوبت ویزیتم شد ، منشی دکتر حق ویزیت را نقدا از من طلب کرد ،وقتی خواستم ایشان از دستگاه کارتخوان استفاده کند ، خرابی دستگاه را بهانه کرد.
این حرکت غیر اخلاقی و انسانی ، به قصد فرار از مالیات در مطب بعضی از پزشکان و به تازگی در بعضی از داروخانه ها و مکان های پردرآمد دیگر ، در حال رواج است .
دستگاه های پوز(کارتخوان ) زیر نظر اداره مالیات می باشند و به همین خاطر بعضی از پزشکان پر درآمد ، از آنجاییکه نمی خواهند درآمد روزانه آنها لو برود و شامل مالیات بشوند ، بیمار رنجور را چندین طبقه پایین می فرستند تا از دستگاه های عابر بانک ( ای تی ام) که خود آن دستگاه ها هم برای خودش حکایتی دارد ، می فرستند و پول نقد را دریافت می کنند.
و اما دستگاه های عابر بانک (ای تی ام) که در ورودی بانک ها و دیگر اماکن وجود دارند ، در قبال مبلغی که بالای ۴۰ میلیون تومان می باشند ، به بخش خصوصی و متقاضی تحت شرایطی واگذار می شود .
نصب دستگاه عابر بانک ( ای تی ام ) در ورودی ساختمان پزشکان و…دو مزیت دارد ، یکی اینکه اگر در ساختمان پزشکان یا در مطب پزشکی باشد ، شامل مالیات که نمی شود ، هیچ ، بلکه کارمزد پنجاه پنجاه نیز به آن تعلق می گیرد ، یعنی از کارمزد تراکنش های انجام شده از آن در طول روز سهم بانک ۵۰ درصد و سهم صاحب دستگاه نیز ۵۰ درصد می باشد.
به عبارت دیگر :پزشکی که حق ویزیتش را از دستگاه خودپرداز اخذ نمی کند ، هم از مالیات فرار کرده است و هم سهم ۵۰ درصدی از دستگاه عابر بانک( در صورتی که مالکش باشد ) نصیبش شده است .!
چاره چیست ؟
غیر از تاسف خوردن به حال اینگونه پزشکان و با توجه به عدم بازرسی از سوی دستگاه های نظارتی و متولی ، به نظر من ، به مانند بعضی از امور دیگر ، خودمان باید آستین ها را بالا بزنیم و ضمن اعتراض به این حرکت غیر اخلاقی و دورزدن اداره امور مالیاتی ، تحت هیچ شرایطی پول نقد را به منشی دکتر ندهیم ، حتی اگر عابر بانک در محل کارش موجود بود ، پول را از طریق خودپرداز واریز کنید.
باید قبول کرد: در بعضی از نابسامانی ها و حق خوردن ها و حق کشی ها ، خودمان مقصر هستیم و کم اعتراض می کنیم.
راستی! پزشک گرامی ،مشتری شما بیمار است و برای درمان خدمت شما رسیده است ، روح و روانش را نیز بیمار نکنید.
حمید هرندی